maavar-logo
Loading
שעות פתיחה: 24/7

גמילה מבונדורמין

התמכרויות על כל סוג שהן יכולות לשבש לנו את איכות החיים ברמה גבוהה ומשמעותית. אך לצערנו לא תמיד אנחנו מודעים לכך שההתמכרות קיימת גם בסיטואציות הכי מינימליות או שגרתיות של חיי היומיום. נדודי שינה הם תופעה נפוצה שמטרידה רבים בשלב כלשהו בחייהם, ובמיוחד בגיל מבוגר. ישראלים רבים נוטלים כדורי שינה, חלקם עם מרשם רפואי ואחרים ללא מרשם. אמנם תרופות השינה נחשבות ליעילות, אך הן עלולות להוביל להתמכרות גם פיזית וגם נפשית. אם אתם או היקרים לכם נקלעתם לסיטואציה בה אתם מרגישים שכדורי השינה בכלל או בונדורמין מפריעים להתנהלות הכללית שלכם ואתם מפתחים התמכרות לכדור יש לנו כאן את כל המידע עבורכם על גמילה מבונדורמין והשפעת הגמילה.

מהו בונדורמין ואיך הוא משפיע על החיים שלכם

בונדורמין הוא כדור שינה המכיל את החומר הפעיל ברוטיזולם. תרופה זו משתייכת לקבוצת הבנזודיאזפינים ומשווקת תחת השמות בונדורמין וברוטיזולם מאז תחילת שנות ה80. בונדורמין נמכר בישראל במינון של 0.25 מ"ג לכדור. התרופה נלקחת במינון של חצי כדור או כדור שלם כשעה לפני השינה, ללא קשר למועד הארוחות. התרופה משפיעה על מערכת העצבים המרכזית ומשמשת לטיפול בהפרעות שינה בלבד. היא מסייעת להירדם, מונעת התעוררות באמצע הלילה ומאריכה את שעות השינה. זמן הפעולה של התרופה בדם הוא כ-4-6 שעות.  לתרופה לא מעט תופעות לוואי, כולל ישנוניות, כאבי ראש ואי יציבות בהליכה. תופעות נוספות עשויות לכלול הפרעות בזיכרון לטווח קצר, סחרחורת, עייפות, דיבור לא ברור, בלבול וסרבול בפעולות מוטוריות. עקב השפעותיה על מערכת העצבים המרכזית, היא עשויה לגרום לקשיי קואורדינציה והתמצאות, ולכן יש לבדוק אם השימוש בתרופה פוגע ביכולת לנהוג או להפעיל ציוד כבד. תופעות לוואי נדירות כוללות ירידות בלחץ הדם, דיכוי נשימתי, הלוצינציות, בחילות והקאות. מטופלים בודדים עלולים לדווח על תגובות של כעסנות, עצבנות והתנהגות תוקפנית. במקרים של מינון יתר, המטופלים עלולים להרגיש בלבול והאטה קוגניטיבית, קשיים בקואורדינציה והפרעות בזיכרון לטווח הקצר. מומלץ להפסיק את השימוש בהדרגה כדי למנוע חזרת הפרעות השינה.

איך מתמכרים לבונדורמין?

כל תרופה שיש בה סממן של הרגעה, כדורי שינה מסוגים שונים או תרופות המשמשות כפסיכיאטריות יש בהן סכנת התמכרות, וגם בונדורמין. לכן חשוב לשקול גמילה מבונדורמין ברמה מקצועית. שימוש נכון בבונדורמין לתקופות קצרות, למשל של עד חודשיים, לא גורם להתרגלות או להתמכרות. במקרים של שימוש ממושך יותר יש לבצע הפסקה הדרגתית כדי למנוע תלות. התמכרות היא תהליך מסוכן שבו המטופל מעלה את המינון על דעת עצמו. מצבים כאלה דורשים טיפול מקצועי ותכנון נכון של הפסקת התרופה. בונדורמין הוא תרופה יעילה לטיפול בהפרעות שינה כאשר משתמשים בה בצורה נכונה ומבוקר. חשוב להיוועץ בפסיכיאטר המטפל ולהימנע משימוש ממושך כדי למנוע תלות והתמכרות.

למה אנשים נוטלים כדורי שינה?

רגע לפני שנמשיך לתת לכם את כל המידע על גמילה מבונדורמין שיכולה למעשה לשנת לכם את כל שגרת היומיום ולשפר את איכות החיים בכלל, חשוב לדעת למה אנשים מלכתחילה נוטלים כדורי שינה. שינה היא צורך בסיסי והכרחי לבריאות הפיזית והנפשית שלנו. חוסר שינה כרוני עלול להוביל לשורה של בעיות בריאותיות כולל מחלות לב, דיכאון, סוכרת ועוד. בנוסף לכך שינה לא מספקת משפיעה על הריכוז, התפקוד היומיומי, ועלולה לגרום לתאונות דרכים ותאונות עבודה. לכן, אנשים רבים פונים לכדורי שינה כדי להבטיח לילה של מנוחה טובה. כדורי השינה נועדו לסייע לאנשים להירדם ולשפר את איכות השינה שלהם. תרופות אלו פועלות בדרכים שונות על מערכת העצבים המרכזית, מה שמאפשר להרגיע את הגוף והמוח ולהשרות שינה. עם זאת, שימוש ממושך עלול להוביל להתמכרות, ולכן יש להשתמש בהם בזהירות ותחת השגחה רפואית. כאשר מפסיקים את השימוש בכדורים באופן פתאומי התלות שנוצרה עלולה לגרום להחמרה בבעיות השינה ולתסמיני גמילה קשים.

איך נגמלים מכדורי שינה?

הגמילה מכדורי שינה היא תהליך מורכב המחייב ליווי והשגחה רפואית. הפסקה פתאומית עלולה לגרום לתסמינים חמורים ולכן יש לבצע את התהליך בהדרגה. תכניות הגמילה כוללות בדרך כלל הפחתה הדרגתית של מינון התרופה וטיפולים התנהגותיים קוגניטיביים שמטרתם לטפל בשורש הבעיה. פניה לגורם מקצועי כמו מסגרת מקצועית של מכון גמילה היא קריטית להצלחת תהליך הגמילה. המומחים יכולים לספק תמיכה רפואית ורגשית ולסייע בבניית תכנית טיפול אישית ומקיפה. חשוב להיות מודעים לכך שהתמכרות לכדורי שינה דורשת טיפול ממושך ומסור. בשל תופעת ההתמכרות לכדורי השינה, מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) פרסם בשנת 2013 המלצה להתחיל במינון נמוך ביותר של תרופות המכילות זולפידם, במיוחד לנשים. התרופה זולפידם משפיעה על יכולת הנהיגה ביום למחרת, ולכן יש להתחיל במינון נמוך ולהעלות אותו בהדרגה אם יש צורך בכך.

מה גורם לבעיות בשינה?

ישנם גורמים רבים לבעיות בשינה, בעיקר בגיל השלישי, אך הנה כמה גורמים מרכזיים שיכולים להפריע לכם בשינה:

  • סטרס ולחץ נפשי – לחץ בעבודה, בעיות משפחתיות או מצבים אחרים יכולים להקשות על ההירדמות ולגרום לנדודי שינה.
  • סביבת שינה לקויה – חדר שינה לא מתאים, רעש, תאורה לא מספקת או מזרון לא נוח יכולים לפגוע באיכות השינה.
  • תופעות לוואי של תרופות – תרופות מסוימות עלולות לגרום לבעיות שינה כיוון שהן משפיעות על מערכת העצבים.
  • מחלות – מצבים רפואיים כמו דום נשימה בשינה, COPD, גמילה מניקוטין או מאלכוהול ועוד יכולים להשפיע על איכות השינה.

כדי להימנע מהצורך להשתמש בכדורי שינה, ניתן לנקוט במספר צעדים לשיפור איכות השינה כמו שמירה על לוח זמנים קבוע לשינה, הקפדה על שעות שינה קבועות המשפרת את מחזורי השינה, יצירת סביבת שינה נוחה כמו חדר שקט, חשוך ונעים, הימנעות מקפאין ואלכוהול לפני השינה ופעילות גופנית המסייעת לשיפור איכות השינה. כמו כן, יוגה, מדיטציה או נשימות עמוקות יכולים לסייע בהרגעת הגוף והמוח ולהכין אותם לשינה.

אל תוותרו על גמילה מקצועית

נדודי שינה הם תופעה נפוצה שעלולה להוביל לשימוש ממושך בכדורי שינה, אך יש להכיר את הסכנות והסיכונים שבהתמכרות לתרופות אלו. תהליך הגמילה מכדורי שינה דורש ליווי והשגחה רפואית ותמיכה רגשית מתאימה. באמצעות שיפור סביבת השינה והתמודדות עם מקורות הלחץ, ניתן להפחית את התלות בכדורי שינה וליהנות משינה איכותית ובריאה לאורך זמן. יחד עם זאת, חשוב להכיר בכך שמדובר בהתמכרות לכל דבר ועניין ולכן כדאי  מאד לנקוט גם באמצעים מקצועיים מאסיביים יותר במידת הצורך. גמילה מבונדורמין היא גמילה לכל דבר ועניין ממש כמו גמילה מאלכוהול וטיפול באלכוהוליזם ולכן חשוב שתהיה לכם המסגרת הטובה ביותר. באמצעות מכון גמילה מקצועי ובעל ניסיון, וותק ויכולות לסיוע תוכלו לחזור לחיים הקודמים שלכם ללא תלות בהתמכרויות.

מרכז הגמילה מעבר הוא ממרכזי הגמילה המובילים בישראל. המרכז מאמין שגמילה לפני הכל מתחילה בנפש ולכן הצוות המקצועי והמיומן נמצא כאן עבורכם להעניק את מיטב הטיפולים הטובים והיעילים ביותר תוך פיקוח מלא וליווי אישי מתחילת הדרך, ועד לאחרי הגמילה ומעבר לכך. אם אתם או היקרים לכם חווים סיטואציה בה קיימת התמכרות לסמים, כדורי שינה, תרופות, אוכל, אלכוהול, הימורים ועוד צרו קשר עוד היום.

מוכנים לצאת לדרך חדשה?
צרו איתנו קשר

דילוג לתוכן